Työyhteisön innostamisesta sanottua:

”Mika Ijäs suunnitteli ammattitaitoisesti työyhteisömme kehittämispäivät juuri toivomiemme teemojen ympärille.

Toteutus oli sopivasti humoristinen, mutta myös vakavia ajatuksia ja tunteita herättävä. Työyhteisönä saimme arvokasta tietoa omista vahvuuksistamme sekä kehittämiskohteista suunnatessamme kohti suurta muutosta.

Esitys ja työyhteisön pohdinnat toivat myös minulle esimiehenä hyödyllistä tietoa muutosjohtamisen tueksi.

Kiitos!”

Nina-Maarit Lehikoinen, osastonhoitaja, Auroran sairaala, Helsinki/Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri

”Koin erittäin antoisaksi, että valmennus räätälöitiin meidän tarpeet huomioiden. Huomioit hyvin myös meidän lähtökohdan melko uutena työyhteisönä.

Käsittelit asioita ratkaisukeskeisestä näkökulmasta ja annoit paljon palautetta työntekijöille kehittävistä, eteenpäin suuntaavista ratkaisuista, jotka he itse nostivat illan aikana esiin. Nostit myös esiin useassa kohdassa positiivisuuden ja hyvän elämän käsitteen; elämä on arvokasta tässä ja nyt eikä se vaadi elämyksiä vaan pysähtymistä arjen keskelläkin.

Tämä koulutus jää meillä elämään työyhteisössä ja tulee jatkossakin poikimaan lisää tarkastelunäkökulmaa. Hyvä koulutus antaa aina uusia eväitä arkeen, herättää ajatuksia ja asettaa haasteet sopivan kokoisiksi palasiksi.”

Johanna Sandholm, päiväkodin johtaja, Vantaan kaupunki

 

”Pidin asioiden pohtimisesta hieman eri näkökulmista kuin tavallisesti. Kiitos!”

”Autoit löytämään”

”Päivät hyvin suunniteltuja ja rakennettuja. Positiivinen kokemus. Hienoa saada koonnit. Uusi vinkkeleitä. Aito kiitos!”

”Ihanan selkeä ulosanti!”

”Hyviä oivalluksia!”

”Kiitos innostavasta otteesta ja aidosta läsnäolosta”

”Selkeä, sopivan analyyttinen ote.”

”Rento setti.”

”Ajatuksia ja hyviä keskusteluita herättäviä juttuja <3”

”Monipuolista ja mukavaa. Jaksoi olla mukana vaikka on väsynyt.”

”Aamumietiskely oli parasta, kaikki muukin hyvää :)”

”Loistava tiistaiaamun avaus!!”

”Erinomaista Mika, en tiedä mitä odotin – mutta nyt tiedän – teet oikeaa juttua!”

”Hyvää ajattelua, hyviä keskusteluja. Hyvä juoni. Kiitos!”

”Rauhallinen keskustelurinki & metsäkävely oli parasta! Ihan kuin olisi ollut erityisnuorten leirillä, jossa vihdoin saavutetaan keskittymisen hetki :)”

Nimettömiä palautteita, Aseman Lapset ry

 

”Positiivista oli valmentajan esimerkit omasta elämästä ja innostava ote käsiteltäviin asioihin. Valmentaja oli helposti lähestyttävä ja otti hyvin kontaktia osallistujiin.

Erityisesti viimeinen ryhmätehtävä oli hyvä ja ajatuksia herättävä. ”Mitä toivoisit minulta?”-kysymys oli loistava oman tiimin toimintaan. Näki, että kouluttaja kuunteli OIKEASTI mitä sanotaan ja otti keskustelussa nousseet asiat myöhemmin käsittelyyn

Mielenkiintoisia juttuja, avasi aiheita. Aiheen laajuus avautui eri lailla kuin keskinäisissä keskusteluissa. Edellä mainittu kysymys herätti paljon ajatuksia omasta roolista tiimin jäsenenä.”

Sirpa Koljonen, varajohtaja, Lehtikasken päiväkoti, Espoo

 

Koulutuksista sanottua:

 

”Mikalta tuli uudenlaista ajatusta nähdä asioita, johon oli helppo samaistua. Puhe oli maanläheistä, kohti tulevaa mutta samalla hyvin globaalia, yleismaailmallista, tarkkanäköistä.

Vapaaehtoistemme mielestä oli hyvin raikasta, poikkeuksellista ja hienoa että järjestössämme käytettiin ulkopuolista asiantuntijaa osana vapaaehtoisena toimimisen kasvua.”

Anu-Rohima Mylläri, monikulttuurisuustoiminnan kehittäjä, SPR Hämeen piiri

 

”Mukavan rento ote, selkeää tietoa ja kokemusta asiasta. Uskottava kouluttaja, ilman nipottamista ja pätemistä! Helposti lähestyttävä ja ”jalat maassa”, oman tarinasi kertominen oli rohkeaa. Kiitos siitä.”

Renja Tolvanen, järjestösuunnittelija, verkkovertais- ja nuorten toiminta, Crohn ja Colitis ry

 

”Mieleeni jäi erityisesti se, kuinka sinun koulutusmateriaalisi ja esitellyt asiat toimivat käytännössä myös koulutuksessa. Koulutuksessa innostit, ´elähdytit´ meitä toimimaan aktiivisesti ja vuorovaikutteisesti esimerkiksi parin kanssa. Innostamisen malli on selkeästi siis käyttökelpoinen.

Palautit myös varmasti kaikille kirkkaasti mieleen sen, miltä tuntuu olla nuori. Aloituksena mielikuvaharjoittelu on todella toimiva, sillä siten pääsimme elämään jälleen kohderyhmämme epävarmoja aikoja ja näin miettimään todella heidän ikäisilleen sopivaa toimintaa.

Myös ajatus nuorten ottamisesta mukaan toimintaan oli jotenkin mullistava, vaikka sen varmaan pitäisi olla itsestäänselvää. Aina ajatellaan, että me tuotamme palveluja nuorille eli palvelujen käyttäjille. Mutta emme me osaa mielikuvaharjoittelun avulla pelkästään mennä heidän ikäistensä mieleen juuri siinä kulttuurissa ja sinä ajankohtana. Nuoret ovat kuitenkin ajan ja jakamamme kulttuurin tuotteita.

Olit erittäin luonteva, innostava ja selväsanainen. Erityisesti olit kuitenkin hauska! En ihmettele sitä, että olet varmasti hyvin pidetty nuorten keskuudessa. Käytät sanoja ja ilmaisuja, jotka elävöittävät puhetta ja rikastuttavat itse asiaa. Se on erittäin tärkeä taito kouluttajan työssä, sillä usein jotkut saattavat olla kuivia ja jäykkiä. Tykkäsin koulutuksen rennosta otteesta ja ilmapiiristä, missä ei tarvinnut jännittää turhia. Materiaalit olivat selkeitä ja hyviä. Niistä löytyi myös psykologian teorioita, jotka puolestaan antavat koulutukselle tietyn ammattitaidon vivahteen. Tulee ajatus siitä, että olet käyttänyt aikaa taustatiedon kokoamiseen.”

Laura Ala-Korpi, yhteiskuntatieteiden kandidaatti, korkeakouluharjoittelija (Crohn ja Colitis ry)

 

Työnhakijoiden valmennuksesta sanottua:

 

”Yritysmylly -ryhmässämme oli 12 työnhakijaa ja luennon aiheena asenteet, työelämän pelisäännöt ja oman osaamisen myyminen. Mikan esitystapa on hyvin rento, helposti lähestyttävä ja Mika osaa asettua kuulijan tasolle. Ryhmä hitsautui hyvin yhteen ja ryhmän jäsenet olivat aktiivisia ja keskustelu vuorovaikutteista. Suosittelen lämpimästi Mikaa luennoitsijana muillekin. Myös ryhmän jäsenet olivat tyytyväisiä ja kokemus oli heille positiivinen ja onnistunut.”

Pirjo Leino, yrityspalvelupäällikkö, Keravan kaupungin elinkeinotoimi

 

Nuorten valmennuksista sanottua:

 

”Osaat ottaa yleisösi ja luoda nuorille (ja myös meille vähän vanhemmille!) sellaisen vapautuneen mutta kuitenkin luottamuksellisen ilmapiirin, jossa on helppo jakaa omia kokemuksiaan. Toiminnalliset ryhmätyöt oli mietitty järkevästi ja toteutus suunniteltu niin, että homma pysyi kasassa ja paperille heiteltyjä ideoita todella pystyi jalostamaan.

Arvostan tällaisissa ideointisessioissa hengen luomisen lisäksi järjestelmällisyyttä ja käytännön asioiden hallitsemista, jotta päivästä jää jotain ihan oikeastikin käteen. Siinä onnistuit mielestäni hyvin ja suosittelisin sinua mielelläni muillekin järjestöille.”

Hanna Karhunen, järjestösuunnittelija, Psoriasisliitto

 

”Pystyit pitämään nuoret kiinnostuneena työtaitoihin. Hyviä esimerkkejä, miten tehdä vaikutus työnantajaan ja harjoitteita, joiden avulla nuoret pääsivät kokeilemaan taitojaan kohdata työnantaja.”

Juha Partanen, opettaja, joustava perusopetus/Simonkylän koulu, Vantaa

Ota Yhteyttä

[contact-form-7 404 "Not Found"]